"Het is belangrijk voor een kind om een goede band met de natuur te ontwikkelen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boskinderen.nl vindt het belangrijk dat kinderen een gezonde band opbouwen met de natuur. We doen dit door middel van survival activiteiten, zintuigtrainingen en natuurobservaties. We gebruiken de natuurlijke interesses van de kinderen om onze lessen te geven. Dit zorg voor een enorme enthousiasme bij ons en bij de kinderen. Tijdens onze lessen slaan we regelmatig een brug naar het dagelijkse leven van de kinderen.
.

Boskinderen.nl heeft als doel:
.

1) dat kinderen zich veilig voelen in de natuur
2) dat kinderen leuke ervaringen op doen in en met de natuur
3) dat kinderen leren hoe ze hun zintuigen kunnen ontwikkelen in de natuur.

"We moeten kinderen het gevoel van eenheid met de natuur laten ervaren"

Als wij naar de maatschappij, de scholen en de kinderen van vandaag kijken zien we dat kinderen voornamelijk leren hun denkgeest te ontwikkelen. Kinderen leren haast niets over hun bewustzijn, creativiteit, relatie tot natuur en hun spirituele behoeften. Kinderen verliezen hierdoor hun connectie met de aarde en hiervoor in plaats bouwen ze een band op met bijvoorbeeld elektronica.
.

Het is onze verantwoordelijkheid als ouders en  (bos)docenten om kinderen weer met hun voeten op de aarde te zetten. Zo kunnen we ze de echte vreugdes van het leven leren. Vrede, vreugde, liefde en een doel in het leven.  We horen kinderen te leren dat ze een geheel van de schepping zijn en een deel van het geheel. We moeten kinderen inspireren om te denken en te handelen vanuit hun hart. Kinderen zijn de toekomst en zonder kinderen met een band met de natuur kan er geen toekomst zijn!

Meer informatie over de Bosdocenten «Klik hier»