Een creatief natuurweekend voor de hele familie!

Boskinderen, Kleurenpad en Camping Dijk en Meer bundelen hun krachten en ervaringen!

Dit inspirerende magische herfstweekend moedigt je aan om terug te gaan naar de natuur en jouw eigen natuur. Naar een tijd dat kunst gemaakt wordt van natuurlijke materialen en dat het natuurlijk is dat we ons verbonden voelen met de natuur.

Tijdens dit speelse en leerzame kampeerweekend mogen kinderen tot 12 jaar samen met hun ouder(s) verbinding maken met de natuur, met de 4 elementen en de eigen creativiteit.

Wat aan bod komt is oa:

- Basic survival skills zoals vuur maken, camoufleren, wildplukken, gereedschappen maken & natuurlijke materialen gebruiken om mee te creëren.
- Kunst maken en de eigen creativiteit ontdekken via kunstzinnige oefeningen, samen met de natuur. Denk aan natuurlijke materialen maken om mee te tekenen of schilderen, een natuurmandala maken en intuïtief tekenen in de natuur met de natuur.
- Natuurbeleving, via (kunstzinnige) oefeningen, visualisatie en spel.
- Verbinden met elkaar, via muziek, een verhaal, vuur en ceremonie.

Je gaat naar huis met superleuke ervaringen en zelfgemaakte dingen uit de natuur. Je bent er even lekker uit en op speelse wijze leer je andere kinderen kennen.

 

Deze 2

 

WIE ZIJN WIJ?

 .

*Egon Bloem van Boskinderen.
Egon geeft al 5 jaar survival en natuur lessen aan kinderen in Castricum en door het gehele land. Zelf studeerde hij bij een Apache indianenstam in Amerika. Wat hij daar leerde heeft hij vertaald naar inspirerende en leuke lessen voor kinderen. De natuur als leerschool!
 .
*Myrtle Vreedenburgh van Kleurenpad.
Myrtle is autonoom kunstenares en kunstzinnig therapeut. In haar praktijk begeleid ze via de kunstzininnige therapie kinderen en volwassenen die vanuit hun gevoel willen creëren. Voor haar is de natuur haar belangrijkste inspiratiebron en plek vaan rust en waarheid.
 .
*Camping Dijk en Meer
Een plek die we in de komende jaren samen met onze gasten tot een vrijplaats willen ontwikkelen met een speciale sfeer; waar mensen los kunnen komen van de hectiek van alledag. Een leven dicht bij jezelf, met elkaar en weinig ‘spullen’.Natuurlijk staat respect voor de natuur daarbij voorop. Net als velen raken we er steeds meer van bewust dat de natuur ons de weg wijst naar een betere toekomst voor onszelf en onze kinderen. Wij zien ook het belang van recreëren in de natuur voor de mentale en fysieke gezondheid van de mens.
 .
PRAKTISCH
Het weekend vindt plaats op zaterdag 3 oktober. Vrijdagavond ben je al vrij om te kamperen. We beginnen zaterdag om 10:30u en zondag 4 oktober sluiten we af rond 17u.
Inbegrepen: kampeerplek, pizza op zaterdag avond en materialen voor de workshops.
Niet inbegrepen: ontbijt, lunch, tussendoortjes en eigen tent
In overleg met de camping kan je kijken of er een huurtent beschikbaar is.
Kosten: 75 euro per deelnemend kind en 25 euro per ouder. Jonge kinderen kunnen gratis mee. Als je vrijdag avond komt vragen we een extra bedrag van 25 euro per gezin voor de camping.
Voor wie: Workshops: Ouders & Kinderen vanaf 5 jaar. Alle kinderen welkom
Contact opnemen of aanmelden: info@boskinderen.nl